Hoppa till sidans innehåll

Grönt Kort


Från 1 januari 2011 är det nytt material och nytt upplägg för Grönt kort. Nytt är att alla upp till och med 18 år ska delta i en obligatorisk Grönt kort kurs.


Är du under 13 år ska målsman vara med och ta kortet. De som redan har ett Grönt kort behöver inte ta om det, utan det gamla kortet kommer fortfarande att gälla.


Från och med det år du fyller 13 år kan du själv gå grönt kort kursen och avlägga proven. Från och med 1/1 det år den tävlande fyller 14 år måste ryttaren ha ett eget grönt kort.

 

Alla som är 18 år eller äldre, som inte har Grönt kort idag men vill börja tävla, bör gå hela kursen. De kan dock välja att under en halvdag istället göra både de delprov som kursen innehåller samt det slutliga praktiska och det teoretiska provet.

 

Kursen omfattar 18 timmar och innehåller både teori, med teoretiska delprov och praktik. Teorin innebär bl a att gå igenom  idsportförbundets organisation, Tävlingsreglementen, Funktioner på tävlingsplatsen och Hur man förbereder sig för och deltar i en tävling. Andra viktiga ämnen är säkerhet och hästhållning.


Kostnad: 750 kr.


Anmälan till This is a mailto link vi kör en kurs så fort vi fått ihop en grupp deltagare. 

Uppdaterad: 10 SEP 2016 20:18 Skribent: Helena Lantz

sorf_fb 

 

 

webshop

 

 Ullmax

 

Postadress:
Söderhamnsortens RF - Ridsport
Tälje Ridsportcenter
82640 Söderhamn

Kontakt:
Tel: 027070655
E-post: This is a mailto link

Se all info