Hoppa till sidans innehåll

Info om ridning på Västra Berget


Hej !
Från Söderhamns kommun önskar vi kontakt med SORF för att vägleda om ridning på Västra Berget. Som säkert några av er märkt så håller Västra Berget på att utvecklas för ökad tillgänglighet. Det senaste är en anpassade stigar för de personer som har funktionsnedsättning. På dessa stigar är det därför helt olämpligt med ridning.
Vi ser ffa två skäl. - stigarna blir förstörda med gropar/ risker med framkomlighet med t ex rullstol och permobil. - svårt att få plats och det finns andra lämpligare stigar på berget.
I den bifogade filen finns de stigar som helt ska undvikas markerade med "rosa". Övrigt på området gäller/ Hela området "grön" markerat - För allas trevnad att avföring från hästar tas om hand på lämpligt sätt så andra personer inte behöver trampa i det.
Med det kontaktnät SORF har önskar vi att detta blir en början på dialog om "Ridning på Västra Berget" och att ni sprider informationen vidare. Tacksam för synpunkter och framtida samtal. Jag skriver detta i min roll som projektledare för LONA-projekt (Lokal och kommunal naturvård) Västra Berget.
MVH Margareta Örn-Liljedahl Miljöstrateg Söderhamns kommun 070-577 42 40
Uppdaterad: 03 JAN 2013 16:17 Skribent: Helena Lantz

Postadress:
Söderhamnsortens RF - Ridsport
Tälje Ridsportcenter
82640 Söderhamn

Kontakt:
Tel: 027070655
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

sorf_fb 

 

webshop

 

 Ullmax