Hoppa till sidans innehåll

Årets Ridskolehäst

16 DEC 2015 10:01
Buddy kammade hem priset som Årets Ridskolehäst 2015!
  • Skapad: 16 DEC 2015 10:01

Efter en omröstning på Facebook, tog vår trotjänare Buddy hem förstaplatsen i kampen om att bli Årets Ridskolehäst i gävleborgsdistriktet! I pris fick han en pall med spån, 8 kg morötter, rosett och två tavlor. En med collaget från nomineringen och en med nomineringstexten. De finns uppsatta i foajén på ridskolan.

 

Han blev dessutom uppmärksammad för detta på Hela Hälsinglands hemsida och även Svenska Ridsportförbundet lyfte fram honom på sin Facebooksida.

 

Så här såg nomineringen ut:

Låt mig presentera Söderhamnsortens Ryttarförenings trotjänare: Buddy född-92. Denna herre har lärt otaliga människor, stora som små, unga som gamla, modiga som rädda, att rida. Han är den klokaste varelse som går i två par skor!

Han har tävlat både hopp och dressyr, han tar hand om våra handikappade ryttare med den största försiktighet, det finns inget som rubbar hans lugn när han arbetar! Han deltar i lektioner med barn, vuxna, nybörjare och mer vana. Han är en av de hästar... som alltid tingas först på våra klubbisar, trots att han har en maxgräns i hopphöjd pga sin ålder och sina ben.

Han känner av vem han har på sin rygg och passar på att busa och bocka om han får vara med och galoppera i skogen eller tolka på vintern. Eller när ponnypapporna ska ha sin (hoppas vi) årliga hopptävling! Han letar igenom dina fickor efter nåt att äta och ingen förpackning i världen hindrar honom från att äta godis. Morötter, äpplen, Vicks blå och Källers bröstkarameller slinker gärna ner.

Buddy jobbar nu sin sista termin hos oss och ska till jul gå i pension. Han ska flytta och bli omhändertagen av sin alldeles egna människa som skämt bort honom mest av alla under hans arbetstid på Sorf. Vi är många som kommer att sakna honom.

Skribent: Helena Lantz

Granngården logga

 

sorf_fb 

 

webshop

 

swish

 

 Ullmax

 

Postadress:
Söderhamnsortens RF - Ridsport
Tälje Ridsportcenter
82640 Söderhamn

Kontakt:
Tel: 027070655
E-post: This is a mailto link

Se all info